Categorieën

Healing Herbs

Winkelwagen  

Geen producten

€ 0,00 Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Nieuwsbrief

Activiteiten

Overvloed van droom tot werkelijkheid

Lees meer...

September 22, 2018  tot  September 22, 2018
Ninoofsesteenweg 1020 – 1703 Schepdaal

Healing Herbs Er zijn geen producten

Healing Herbs

Bloesemremedies zijn één van de meest verfijnde remedies, omdat ze direct op de geest inwerken en op deze manier de persoonlijkheid in evenwicht en harmonie brengen. De remedies die hier gebruikt worden zijn allemaal bereid uit de bloesems van wilde planten, bomen en struiken, zonder verder de plant, boom of struik te beschadigen. De remedies zijn niet schadelijk of gewoontevormend en kunnen bij elke andere therapie gebruikt worden. Het zijn geen medicijnen of chemische middelen, maar ze werken meer als katalysators die ons een nieuwe weg wijzen naar onze gezondheid via een inzicht in onze eigen menselijke geest. Zij worden niet direct voorgeschreven voor lichamelijke klachten maar voor gemoedsgesteldheden die uit evenwicht zijn geraakt. Aanhoudende psychische zorgen tasten de levenskracht aan en putten de vitaliteit uit van iedere persoon. Door nu de harmonie en vrede weer in de geest te laten terugkeren kan de eenheid van geest en lichaam ook weer hersteld worden. De levenskracht kan weer vrij stromen waardoor ook de natuurlijke weerstand terug hersteld wordt. Zo kan men eveneens gespaard blijven van ziekten omdat het lichaam zichzelf gezond houdt. Dr. Edward Bach (1886-1936), een Engels bacterioloog en homeopaat, zocht de laatste zes jaar van zijn leven naar bloesem-remedies. Hij besteedde al zijn tijd aan het onderzoeken van de plantenwereld en zocht als eerste persoon 38 bloesems uit die mensen terug levenskracht konden schenken, zodat zijzelf in staat zouden zijn om hun geestelijke ongemakken te overwinnen. Dr. Edward Bach had een grote gevoeligheid ontwikkeld naar lichaam en geest. Zodra hij bv. zijn hand boven een bloeiende plant hield kon hij de “taal” of “boodschap” van deze bloem “verstaan” en de eigenschappen welke door de bloem versterkt werden in zichzelf waarnemen. Vaak leed hij zelf aan een negatieve gemoedsgesteldheid, voordat hij een specifieke bloem vond. Zodra hij echter de juiste bloem gevonden had, verdween deze negatieve stemming en maakte plaats voor een inzicht hoe dit alles was ontstaan. Zijn rust en evenwicht kwamen dan weer snel terug en ook de eventuele lichamelijke klacht begon zich te herstellen. Zijn redenering was dus : door mensen emotioneel en geestelijk evenwichtig, positief en gelukkig te maken, zullen automatisch na een tijd ook hun kwalen verdwijnen, omdat deze slechts gevolgen zijn. Julian en Martine Barnard, leerlingen van de Bach-school, hebben zich al jarenlang intens met de Bach-bloesems beziggehouden. Ze hebben geleerd om bij het bereiden van de oertinctuur te werken met een hoge graad van zuiverheid, waarbij ook gelet wordt op de juiste stand van de sterren, het juiste tijdstip, een mentale helderheid, de juiste groeiplaatsen en de zonnekracht.
Beiden zijn sterk met de natuur en de planten verbonden en kunnen zich intuïtief in het wezen van de plant verplaatsen.

Julian en Martine hebben tevens al verscheidene boeken over bloesem-remedies geschreven, zoals : “The Healing Herbs of Edward Bach”, “Kleine gids voor de Bach-Bloesem Remedies”, “Patterns of Life Force”.
Ze hebben vele jaren samen gewerkt met Nickie Murray, de medebeheerster van de nalatenschap van Dr. Bach en werden met de kleinste details van Bach’s inzichten vertrouwd gemaakt.

Julian en Martine Barnard zijn dankzij hun liefde en kennis van de Bach- bloesems uitermate geschikt om bloesem remedies van een hoge kwaliteit te maken.
Zij hebben sinds enige tijd alle door Bach ontdekte bloesems remedies zelf geprepareerd. Het zijn kwalitatief zuivere en goed werkende remedies en hebben al bekendheid gekregen over de gehele wereld, ze worden bijvoorbeeld ook door F.E.S. Amerika uitgegeven. Gebruiksaanwijzing: 4 tot 6 maal daags 2 druppels van één of meerdere remedies onder de tong druppelen.