Categorieën

Aromatherapie

Winkelwagen  

Geen producten

€ 0,00 Verzending
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Nieuwsbrief

Activiteiten

Ludieke voorstelling rond de overgang door Nikkie van Lierop

Lees meer...

May 28, 2018  tot 
Café den anker , Polderstraat 1A, 2260 Westerlo
Basis workshop Psych-K (3 daagse) door Sabine Raveschot

Lees meer...

June 8, 2018  tot  June 10, 2018
Zaal boven Assurart (KBC Verzekeringen Westerlo) Grote Markt 11, 2260 Westerlo

Aromatherapie Er zijn 11 producten

Aromatherapie

Geschiedenis essentiële oliën

De meeste oude beschavingen maakten reeds gebruik van de heilzame werking van essentiële oliën.
Historische Indische en Chinese documenten beschrijven reeds het gebruik van aromatische oliën voor het bevorderen van de gezondheid. De Grieken en Romeinen genoten regelmatig van geurige oliebaden en massages. De oude Egyptenaren gebruikten essentiële oliën als cederhout, wierook en mirre bij het balsemen. We kunnen de Egyptische priesters dan ook beschouwen als de eerste aromatherapeuten ter wereld.

In het begin van vorige eeuw werd door de Fransman Gattefossé de basis gelegd van de moderne aromatherapie. Hij ontdekte dat lavendelolie een brandwond op zijn hand snel genas en raakte gefascineerd door de werking van essentiële oliën.

Gebruik / toepassing essentiële oliën

Er zijn veel manieren om essentiële oliën te gebruiken!

Inwendig gebruik
Hoewel het inwendig gebruik van essentiële oliën zeer efficiënt kan zijn, raden wij aan niet zelf te experimenteren! Gebruik ze slechts inwendig onder toezicht van een therapeut. Een zeer gegronde kennis van de verschillende oliën is noodzakelijk. Sommige essentiële oliën kunnen bij verkeerd gebruik erg gevaarlijk zijn! Het inwendig gebruik door kinderen (-6 j.) en zwangere vrouwen is sterk af te raden. Neem nooit meer dan 2 druppels in, maximum 1 à 2 maal per dag.Massage, bad, douche

Essentiële oliën zijn bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens een zalige massage, een rustgevend bad of een verkwikkende douche. Ze dringen gemakkelijk in de huid, waar ze hun heilzame werking uitoefenen. Verdun ze hiervoor in een plantaardige olie (bv zoete amandel- of jojoba olie).


Enkele richtlijnen bij uitwendig gebruik:

  • • Lichaamsmassage: 2,5 à 5% essentiële olie of 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie.
  • • Gezichtsolie of -crème: 1% essentiële olie of 2 druppels per 10 ml plantaardige olie of crème.
  • • Aromatisch bad: 3 à 5% essentiële olie of 6 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie.
  • • Shampoo: 1 à 2% essentiële olie of 2 à 4 druppels per 10 ml.
  • • Lokaal gebruik: voor bepaalde toepassingen worden veel hogere concentraties toegepast (> 20%), bv op spieren en gewrichten, anti-parasitair, … dergelijke toepassingen gebeuren uitsluitend onder toezicht van een therapeut!


Verstuiven
Essentiële oliën brengen een aangename geur in leef- en werkruimten. Gebruik bij voorkeur elektrische verstuivers die de oliën niet opwarmen en ze uiterst fijn verstuiven. 15 minuten verstuiven per uur volstaat.

Inhaleren
Is een uitstekende manier om de keel en de luchtwegen te verzachten en te kalmeren. De essentiële oliën maken de neus vrij, waardoor ademen terug makkelijker wordt. Giet 2 à 3 druppels in een kom heet water en adem de damp gedurende 5 à 10 minuten in (opgepast: vermijdt irriterende oliën!).