Categories

Filter By

New products

New products

HerbalGem

De gemmotherapie is een tak van de fytotherapie.  Deze natuurlijke therapie maakt gebruik  van de eigenschappen van de embryonale plantaardige weefsels in hun groei : de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken.  Men kan haar omschrijven als de cellulaire energetische globale fytotherapie. 

Historisch beschouwd is het in de middeleeuwen dat men begonnen is de knoppen te gebruiken voor therapeutische doeleinden onder de invloed van de filosofie van de alchemie.  De oude  farmacopees vermeldden meer bepaald het gebruik van de knoppen van de populier bij de bereiding van de populierenzalf en de knoppen van den voor de bereiding van aftreksels van kruiden en een borstsiroop. 

Het is in de  jaren  zestig dat de gemmotherapie gecreëerd werd door Pol Henry,  een Belgische homeopaat.  Hij heeft de resultaten van zijn onderzoeken en klinische tests gepubliceerd in 1970 en heeft deze nieuwe therapie de« phytoembryotherapie » genoemd.  Deze discipline werd hernomen en ten volle ontwikkeld door  Dr. Max Tétau, die haar de naam  « gemmotherapie » gaf, waarbij de oorsprong van de naam komt van het woord  « gemmae », « knop » in het Latijn. 

HerbalGem

There are 18 products.

Showing 1-12 of 18 item(s)

Active filters